ירחמיאל ביגן: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך mbcwiki.nl.eu.org ויקי פרחי מיאמי
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
 
(2 גרסאות ביניים של אותו משתמש אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
ירחמיאל ביגון השתתף באלבומי פרחי טורנטו בתור מלחין, לא בתור מנצח. נדמה לי שבניצוח היה אחד בשם נוסבאום, אם אינני טועה. מטבע הדברים הוא היה שותף גם בהקלטות וכו'
ירחמיאל ביגון נולד בניו יורק בינואר [[1956]], וכבר מגיל צעיר בלט בכישרונו המוזיקלי.<br>
פרחי טורנטו התחילו את דרכם ב- 1973.
== תחילת הדרך ==
אח"כ הוא עבר למיאמי עקב דלקת ריאות שהתגלתה בגופו (אז לא היו רק לוקחים אנטיביוטיקה וגמרנו) והרופא שלו המליץ לו לשהות בעיר מיאמי לצורך הבראתו.
בשנת [[1972]] כשהיה כבן 16 פורסם לחנו הראשון באלבום של להקת 'שמחה טון'. שנתיים לאחר מכן, במהלך לימודיו בישיבת נר ישראל בטורונטו שבקנדה, הקים יחד עם הארווי ארליך את מקהלת פרחי טורונטו. באותה שנה [[1974]] יצא אלבומה הראשון של המקהלה 'ואמר ביום ההוא', אלבום שנחשב עד היום להצלחה גדולה. את רוב שירי האלבום הלחין ירחמיאל, וחלקם זכו בהמשך לקאברים על ידי מקהלת פרחי מיאמי ואמנים אחרים.<br>
שם הוקם ההרכב הראשון של פרחי מיאמי המוכרים לנו היום. וכל זאת בשנת 1977
בשנת [[1976]] יצא אלבומה השני של המקהלה 'ברוך הבא', כשגם אלבום זה הולחן ברובו על ידי ירחמיאל. באותה שנה ירחמיאל שיתף פעולה עם ר' ברוך חייט והלחין מספר שירים לאלבום קול סלוניקה 3.
== המעבר למיאמי ==
ב-[[1977]] עקב דלקת ריאות והמלצה מרופא לעבור לאזור בעל אקלים חם יותר, עבר ביגון לצפון מיאמי ביץ' שם שהה בבית דודו. בהמלצת רב הקהילה המקומית הרב דוד לרפילד הקים גם שם מקהלה, שקיבלה את השם 'פרחי מיאמי'. באותה שנה הוציא את אלבומה הראשון שנקרא "Victory Entebbe", על רקע מבצע אנטבה שאירע שנה קודם לכן. ירחמיאל הלחין את כל השירים, כשעל העיבודים הופקד ישראל לאם שכבר עיבד לירחמיאל את האלבומים בפרחי טורונטו. בין השירים שהפכו ללהיטים ניתן למצוא את 'משה אמת' ו'במרום'.


ירמיאל ביגון אמר בהופעה האחרונה (פס"ח תשס"ח) שאחרי 30 שנה הוא למד שלא לומר תאריכים מתי בדיוק יוצא הדיסק הבא.
בשנת [[1978]] יצא אלבומה השני של המקהלה, "Miami Meets Toronto" אלבום משותף לפרחי מיאמי ופרחי טורונטו, שנוהלה בידי העשי נוסבאום. אלבום זה מכיל בין היתר את השיר 'מיסטר קרטר' שיר מחאה לנשיא ארצות הברית דאז ג'ימי קרטר, ואת הלהיטים 'אמר רבי אלעזר' ו'הוריני'. באותה שנה יצא אלבומה השלישי של המקהלה, Miami Live/ברוך ה' האלבום הוקלט בקונספט של הופעה, כשבין השירים ניתן לשמוע מערכוני קישור וקטעי הסבר. אלבום זה זכה להצלחה רבה עם הלהיטים 'ברוך השם', 'השיבה' ו'ברוך הגבר'.<br>
==המשך הדרך==
בשנת [[1980]] עבר ביגון לניו יורק, ושם הקים מקהלה חדשה עם ילדי ברוקלין והסביבה. המקהלה במיאמי נחלה הצלחה כה גדולה והפכה למותג, שהשם "פרחי מיאמי" נשאר עד היום למרות שהמקהלה מבוססת בניו יורק.

גרסה אחרונה מ־08:59, 26 באפריל 2023

ירחמיאל ביגון נולד בניו יורק בינואר 1956, וכבר מגיל צעיר בלט בכישרונו המוזיקלי.

תחילת הדרך

בשנת 1972 כשהיה כבן 16 פורסם לחנו הראשון באלבום של להקת 'שמחה טון'. שנתיים לאחר מכן, במהלך לימודיו בישיבת נר ישראל בטורונטו שבקנדה, הקים יחד עם הארווי ארליך את מקהלת פרחי טורונטו. באותה שנה 1974 יצא אלבומה הראשון של המקהלה 'ואמר ביום ההוא', אלבום שנחשב עד היום להצלחה גדולה. את רוב שירי האלבום הלחין ירחמיאל, וחלקם זכו בהמשך לקאברים על ידי מקהלת פרחי מיאמי ואמנים אחרים.
בשנת 1976 יצא אלבומה השני של המקהלה 'ברוך הבא', כשגם אלבום זה הולחן ברובו על ידי ירחמיאל. באותה שנה ירחמיאל שיתף פעולה עם ר' ברוך חייט והלחין מספר שירים לאלבום קול סלוניקה 3.

המעבר למיאמי

ב-1977 עקב דלקת ריאות והמלצה מרופא לעבור לאזור בעל אקלים חם יותר, עבר ביגון לצפון מיאמי ביץ' שם שהה בבית דודו. בהמלצת רב הקהילה המקומית הרב דוד לרפילד הקים גם שם מקהלה, שקיבלה את השם 'פרחי מיאמי'. באותה שנה הוציא את אלבומה הראשון שנקרא "Victory Entebbe", על רקע מבצע אנטבה שאירע שנה קודם לכן. ירחמיאל הלחין את כל השירים, כשעל העיבודים הופקד ישראל לאם שכבר עיבד לירחמיאל את האלבומים בפרחי טורונטו. בין השירים שהפכו ללהיטים ניתן למצוא את 'משה אמת' ו'במרום'.

בשנת 1978 יצא אלבומה השני של המקהלה, "Miami Meets Toronto" אלבום משותף לפרחי מיאמי ופרחי טורונטו, שנוהלה בידי העשי נוסבאום. אלבום זה מכיל בין היתר את השיר 'מיסטר קרטר' שיר מחאה לנשיא ארצות הברית דאז ג'ימי קרטר, ואת הלהיטים 'אמר רבי אלעזר' ו'הוריני'. באותה שנה יצא אלבומה השלישי של המקהלה, Miami Live/ברוך ה' האלבום הוקלט בקונספט של הופעה, כשבין השירים ניתן לשמוע מערכוני קישור וקטעי הסבר. אלבום זה זכה להצלחה רבה עם הלהיטים 'ברוך השם', 'השיבה' ו'ברוך הגבר'.

המשך הדרך

בשנת 1980 עבר ביגון לניו יורק, ושם הקים מקהלה חדשה עם ילדי ברוקלין והסביבה. המקהלה במיאמי נחלה הצלחה כה גדולה והפכה למותג, שהשם "פרחי מיאמי" נשאר עד היום למרות שהמקהלה מבוססת בניו יורק.