mbcwiki.nl.eu.org ויקי פרחי מיאמי:אודות: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך mbcwiki.nl.eu.org ויקי פרחי מיאמי
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(דף חדש: '''פרחי מיאמי - Miami Boys Choir''' היא מקהלת ילדים המשתייכת למוזיקה החסידית שהוקמה ב-[[1...)
 
(הסרת כל התוכן מדף זה)
 
שורה 1: שורה 1:
'''פרחי מיאמי - Miami Boys Choir''' היא [[מקהלה|מקהלת ילדים]] המשתייכת ל[[מוזיקה חסידית|מוזיקה החסידית]] שהוקמה ב-[[1977]] ב[[מיאמי]], [[פלורידה]] על ידי המוזיקאי, המלחין והמנצח [[ירחמיאל ביגון]]. כיום המקהלה מבוססת ב[[ברוקלין]] שב[[ניו יורק]].


==היסטוריה של המקהלה==
===תחילת הדרך===
ראשית דרכו המוזיקלית של ירחמיאל ביגון הייתה ב[[טורונטו]] שב[[קנדה]]. עוד בהיותו תלמיד ב[[ישיבת נר ישראל]] בעיר, החל להתגלות כשרונו כמלחין ומנצח, כאשר הלחין 9 מתוך 12 השירים באלבומה הראשון של מקהלת פרחי טורונטו ("ואמר ביום ההוא") ואף ניצח עליה.
ב-[[1977]] עבר ביגון לצפון [[מיאמי ביץ']] ושם הקים מקהלה בביתו של רב הקהילה, הרב דוד לרפילד. באותה שנה כבר הוציא את אלבומה הראשון של המקהלה,''' "Victory Entebbe",''' על רקע [[מבצע אנטבה]] שהיה בשנת 1976. בשנת [[1979]] יצא אלבומה השני של המקהלה,''' "Miami Meets Toronto"''' אלבום משותף לפרחי מיאמי ופרחי טורונטו, שנוהלה בידי העשי נוסבאום. באותה שנה יצא גם אלבומה השלישי של המקהלה, '''Miami Live/ברוך ה''''.
בשנת [[1980]] עבר ביגון ל[[ניו יורק]], ושם הקים מקהלה חדשה עם ילדי [[ברוקלין]] והסביבה. המקהלה במיאמי נחלה הצלחה כה גדולה, שהשם "פרחי מיאמי" נשאר עד היום אף שהמקהלה מבוססת בניו יורק.
בשנת [[1984]] יצא האלבום הרביעי, '''"בסיעתא דשמיא".''' זהו האלבום הראשון שבו [[משה לאופר]] עיבד וניצח (מקודם עשה זאת ישראל לאם עם תזמורת "נגינה"). מלהיטי האלבום: "אנא בכח", "אחת שאלתי", והלהיט הכי מזוהה עם מיאמי, "בסיעתא דשמיא". החל מהאלבום הזה תבנית האלבומים הייתה פחות או יותר קבועה: כעשרה שירים, כאשר שיר הנושא של האלבום, ב[[אנגלית]], חובר על פי רוב בידי אשתו של ירחמיאל ביגון.
בשנת [[1987]] יצא האלבום '''"כלל ישראל",''' שבו היה פעם ראשונה, גם שיר ב[[יידיש]] ("די גדולי הדור"). ה[[סולן]] בשיר זה היה [[ישראל ויליגר]], שהפך לזמר ידוע ומצליח. כמו כן כלל האלבום את הלהיט הידוע "מהרה" שהולחן לראשונה בקצב שקט. בשנת [[1989]] יצא האלבום''' "שבת ירושלים",''' על רקע מסע ההופעות של המקהלה ברחבי העולם, שהסתיים ב[[ירושלים]]. שיר הנושא מדבר על האווירה המיוחדת בירושלים, ועל הצורך לשמור על קדושתה. הלהיט השני, באנגלית, היה השיר We Need You, שמדבר על תופעת הדיבורים ב[[בית כנסת|בית הכנסת]] בשעת התפילה. בשנת [[1990]] יצא האלבום '''"תורה היום"''', בו התחיל לשיר כסולן הילד [[נחום סטארק]], שגם הוא גדל והפך לזמר.
===שנות ה-90 - ה"אקספריאנסים"===
בשנת 1991 התחילה תקופת תור הזהב של המקהלה, בסדרת ה"אקספריאנסים" (Experience - חוויה). הייתה זו סדרה של מופעי ענק, שהתקיימה בעיקר ב[[ברוקלין קולג']] בחג ה[[פסח]]. המופע לא כלל רק שירים, אלא גם הצגה, כל שנה בנושא אחר. לכל מופע, יצאו דיסק לשמיעה, דיסק לצפייה במחשב ובשלב מאוחר יותר, גם [[DVD]].
המופע הראשון היה בפסח [[ה'תשנ"א|תשנ"א]], ונקרא '''"פתחו לי"''' ובו הלהיט "קרוב ה'". המופע השני היה בפסח [[ה'תשנ"ב|תשנ"ב]], ונקרא '''"על הדרך לירושלים"''' (On The Road To Yerushalaim). במופע כיכב נחום סטארק כילד בשם אבנר, שהוריו שולחים אותו ל[[ארץ ישראל]], כאקט חינוכי. הוא מתידד שם עם [[חייל]], שלבסוף נורה על ידי ערבים שהתקיפו בשוק. סוף הוא שר את השיר המפורסם "לחיות חיי תורה".
המופע השלישי היה בפסח [[ה'תשנ"ג|תשנ"ג]], ונקרא '''"כשיבוא משיח"'''. באותה שנה יצא גם אלבום השירים השמיני של המקהלה, '''"It's מן השמיים"'''. השיר "קומט שוין", שמדבר על ביאת ה[[משיח]], היה ללהיט בישראל, על אף שהיה ב[[יידיש]]. המופע הרביעי היה בפסח [[ה'תשנ"ד|תשנ"ד]], ונקרא '''"שירו לו"'''. בחלק הראשון שרה המקהלה את הלהיט "נקדש" כשביגון מלווה אותם ב[[פסנתר]]. חלקו השני של המופע עסק ב[[הגדה של פסח]], ובו מגיעה המקהלה לשיאה, עם 50 ילדים, כשאליהם מצטרפים עוד כ-30 מבוגרים.
המופע החמישי היה בפסח [[ה'תשנ"ה|תשנ"ה]], ב"נסאו קולוסיאום" בניו יורק, בהשתתפות 15,000 צופים, ו"חתם" את סדרת ה"אקספריאנסים". באותה שנה יצא גם אחד האלבומים המצליחים של המקהלה,''' "One By One"'''.
===המשך הדרך===
בסוף [[1996]], בחנוכה, יצא אלבום חלקי ושמו '''"חנוכה - האירו את הלילות"'''. באלבום שיר נוסף - "יעלה ויבוא" שגם הוא הפך ללהיט. בשנת [[1997]] יצא האלבום '''"שיר השמחה"''' - ובו הלהיט "אדון עולם". בשנת [[1999]] יצא האלבום '''"התייצב"''' ובו הלהיט "הנה מה טוב", המושר עד היום בכל הופעה.
בשנת [[2000]] הגיעה המקהלה להופעה בישראל. הם הופיעו ב[[גוש קטיף]] וב[[חיפה]], והצטלמו במקומות שונים ב[[ירושלים]], ואז יצא האלבום לצפייה '''"מיאמי בירושלים"'''. בסוף [[2001]] יצא האלבום '''"בדרך התורה We Will Prevail"'''. בשנת [[2002]] התקיים בניו יורק מופע מיוחד לרגל 25 שנה למקהלה. השתתפו בו בוגרי המקהלה כזמרים, כמו [[יעקב שוואקי]], [[שלומי דאקס]], [[עופי נט]] ונחום סטארק. בשנת [[2003]] נוצר שיתוף פעולה אומנותי בין המקהלה לבין הזמר הישראלי [[דדי גראוכר]]. הזמר והמקהלה הופיעו יחד במופע שנקרא '''"כל ישראל ערבים זה לזה"''', ובו שיר בעברית ובאנגלית המסמל את האחדות בין היהודים בישראל ובתפוצות.
בשנת [[2005]] יצא '''"רווח"''', האלבום המצליח ביותר של המקהלה. מרבית שירי האלבום היו ללהיטים וכ-15,000 עותקים נמכרו תוך שלושה שבועות - הישג חסר תקדים בעולם המוזיקה החסידית. האלבום היה פרי עבודתם של [[ישראל לאם]], [[משה מונה רוזנבלום]] ו[[משה לאופר]]. המוזיקה ומקהלת הגברים הוקלטו בישראל, באולפנים של [[קן ברג'ס]] ובהשתתפות הגיטריסט [[אבי סינגולדה]]. באותה שנה, כמדי שנה, נערך מופע בפסח בניו יורק.
בשנת [[2006]] הגיעו ביגון ושמונה מילדי המקהלה להופעה ב[[ישראל]], אחרי 5 שנים שלא עזבה המקהלה את [[ארצות הברית]] עקב [[פיגועי 11 בספטמבר]] והמצב הביטחוני בישראל. הם הופיעו בעצרת של [[חב"ד]], ב[[היכל הספורט יד אליהו]] בהשתתפות כ-10,000 צופים. שיר שהולחן על ידי ביגון, במיוחד לערב זה, "משיח", היה ללהיט ויצא כאלבום, שנה לאחר מכן. שבועות ספורים לאחר המופע יצא האלבום "רווח" לצפייה, והוא כלל את המופע של שנת 2005 ואת המופע בישראל, וכמו כן, לראשונה, את המסע של המקהלה ל"עיר הולדתה", [[מיאמי]], וההופעה שם.
בשנת [[2007]] יצאו שני אלבומים חדשים. הראשון - '''"משיח"''', ובו 4 שירים חדשים ושאר השירים היו ביצועים מחודשים לשירים ותיקים. האלבום כלל גם שירים ששרו במופעים זמרים אחרים - אהד מושקוביץ, מיכאל שניצלר ודוד גבאי. האלבום השני - '''"מיאמי מסביב למדורה"''' (Around The Campfire) הוא אלבום [[א-קפלה]] ראשון של המקהלה, שבו נוספו לשירה המדהימה גם אפקטים קוליים שונים מהמדורה.
בקיץ 2007 הגיעה המקהלה לישראל, גם הפעם בהרכב מצומצם. ביקור זה לווה בהתנגדות עזה במגזר החרדי למופעים "מעורבים" (הימצאות של גברים ונשים בנפרד, אך באותו אולם, כפי שנהוג ב[[ארצות הברית]]). ההופעות התקיימו, ב[[בנייני האומה]] ב[[ירושלים]], וב[[היכל התרבות]] ב[[תל אביב]], בהשתתפות כ-3000 איש בכל מופע. הזמר [[מרדכי בן דוד]] שהיה אמור להופיע עם המקהלה ביטל את הופעתו.
האלבום הנוכחי יצא ב[[שושן פורים]] [[תשס"ט]] (11 במרץ 2009) ושמו "'''מיאמי יבוא'''". באלבום מספר שיא של מעבדים.
לקראת חנוכה 2009 יצא ה-DVD של מופע 'יבוא' שנערך בברוקלין קול'ג בסוכות האחרון.
==דיסקוגרפיה==
* Victory Entebbe (1977)
* Miami Meets Toronto (1979, יחד עם פרחי טורונטו)
* Miami Live/ברוך ה' (1982)
* בסיעתא דשמיא (1984)
* כלל ישראל (1987)
* שבת ירושלים (1989)
* תורה היום (1990)
* It's מן השמיים (1993)
* One By One (1993)
* חנוכה - האירו את הלילות (1996)
* שיר השמחה (1997)
* התייצב (1999)
* מיאמי ירושלים (2001)
* בדרך התורה We Will Prevail (2002)
* רווח (2005)
* משיח (2007)
* מיאמי מסביב למדורה (2007)
* מיאמי יבא (2009)
* יבא (2010) DVD
* מי לה' אלי (2011)
[[קטגוריה:להקות חסידיות]]
[[קטגוריה:להקות אמריקניות]]

גרסה אחרונה מ־19:36, 14 במרץ 2013